acmilan2 uto 20.3.2018 09:43

Pozdrav!

 

Pošto doma nemam niti ovaj stari receiver (DVBT), moja televizija lovi samo 4 programa pa bih htio to promijeniti.

Zanima me koja je razlika u pojedinim ovim  novim DVB-T2 prijemnicima?

 

Da li ce mi receiver od 150kn dati sve isto kao i onaj od 250kn ili bolje da se kupi ovaj skuplji?

 

Recimo: LINK1 protiv LINK2

 

Isto bi zastekao samo preko SCART kabla i jednog i drugog i isto tako iz antene povukao kabel i zastekao u obadva isto. Eto, molim vas za neku pomoc/savjete/preporuke.

 

HVALA!

 

 

roby27 uto 20.3.2018 12:25

ja sam prije tjedan dana uzeo u chipoteci strong srt8210 i imam problema s njim, prvo u epg ne cita Č i Ć slova a drugo kada gledam tv program slika jednostavno u momentima trza, zastajkuje pa se ubrza...

 

https://www.chipoteka.hr/artikl/135211/dvb-t2-prijemnik-strong-srt-8210-8070126054

 

bio je i model 8211 ali on je fizicki manji i podrzava manje ampera preko usb-a tak da sam uzeo ovaj veci model koji ipak izgleda kao linijska komponenta dok 8211 izgleda kao igračka malen 

 

u suštini su isti kaj se tice pvr, podrske za multimediju preko usb-a

acmilan2 uto 20.3.2018 12:40

Mene ne zanimaju podrske USB-a ili nesto slicno, nego bas sirovo ustekavanje u TV i gledanje programa, ne znam sto moze biti razlicito medju njima.

Zato kazem. Chipoteka ima najjeftinije koliko vidim, a vidim da ih ima u Linksu isto tako, to su trgovine u koje mogu skoknuti bas i kupiti, a da tamo ispitujem prodavace, oni ce me naj**at kako god stignu, zato pitam vas koji se ipak nesto razumijete u to.

ihush uto 20.3.2018 23:09

-za sad je naš signal na dvb-t (1) (sd, mpg2..) ali je najavljena promjena na dvb-t2 (noviji, kompresor mpg4/avc264/sad i 265), tad će biti uvijet, za sad rade jednako, stvar tvog izbora kao i ostalih dodataka, ako je cijena slična uzmi noviji-jači... ili što već).

-prijemnik ne lovi signal, to je stvar antene.. ako sad imaš 4 programa, znači da nemaš dobar signal.. ako ne popraviš bit će još gore s višom kvalitetom jednog dana.

-kad imaš dobar prijem signala (antenu) tad svaki dvb pronađe 15tak programa, dok su npr SLO na mpeg4 (to može t2).. ovisi što sve loviš od FTA. Izgooglaj odašiljače za svoje područje i postavi-okreni antenu. Digitalci moraj imati dobar signal da bi bilo što radilo, ostalo je automatika. (kad podešavaš antenu, polako, treba neko vrijeme dok pronađe signal+dekodiranje, nije to stari analogni..)

-t2 (+ još par stvari iz standarda) su npr uvijet za paytv.. tako da je prednost kupnje novijeg-jačeg.. dok kako će ti nešto oraditi ovisi o signalu-anteni, cijeni-brandu i možda malo sreće..

jaZey sri 23.5.2018 09:03

Da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje, naima, imam problem sa spajanjem DVB-T2 na stari monitor, radi se o ACER 4:3 monitoru 19 i 22, na oba je isti problem

 

Kada spojim DVB-T preko HDMI na DVI oba monitora izbacuju "input signal not supported" dok spajanje DVB-Ta na TV radi normano, kao i laptopa preko istog kabla na sporne monitore, znaci sve je ispravno, greska je u komunikaciji

 

Probao sam na DVB-Tu mijenjat rezoluciju i omjer slike ali ne pomaze, uvijek isti rezultat, jel se tko susretao s ovim problemom, google bas ne pomaze kod te kombinacije

dxdandy pon 11.6.2018 11:37

Pozdrav svima...

Crko mi stari dvb-t reciver i moram uzeti novi. Uzeo bih naravno sa podrskom za dvb-t2. E sad tu je more modela i koji izabrati. Bitno mi je da moze snimati na USB, da ima timer za snimanje da radi bez trzavica te da kanale brzo mjenja a ne kao neki da moras cekati po 2 i vise sekundi da prebaci na novi program. Spominjala se i podrska za razlicite audio formate kod dvb-t2 pa ne bih htio kupiti neki pa da ima slike a nema zvuka. Cjene su svakakve, necu praviti neki limit ali da je u okvirima normale. Ne treba mi combo uredja sem ako je bas toliko bolji.

Hvala puno i LP !

 

Edit :

 

Evo sada nasao nesto zanimljivo pa dali bi to mozda bio i dobro ?

 

http://engelaxil.hr/proizvodi/antenska-oprema/digitalni-zemaljski-prijemnici/receiver-dvb-t2-h265-hevc-wifi-odin-tv-box-951/

ili

http://engelaxil.hr/proizvodi/antenska-oprema/digitalni-zemaljski-prijemnici/receiver-dvb-t2-h265-hevc-ax500-freenet-tv-opticum-952/

ili nesto treca sa njihove stranice

http://engelaxil.hr/proizvodi/antenska-oprema/digitalni-zemaljski-prijemnici/

Hvala i LP !

Trustek uto 12.6.2018 11:14

dvb-t2 ti nije dovoljan, trebaš tražit onaj koji podržava hevc, ova dva; opticum i odin se čine dobri.

Koji tv imaš? U slučaju da ti tv ima tv tuner strpi se još par mjeseci dok ne krenu uvodit hevc i država bi trebala davat bonove za sufinanciranje prijemnika.

Ovaj odin je versatilniji ali iskreno ne znam kakve je brzine i kako mu aplikacije rade.

Kad bih birao između ova dva gore uzeo bih opticum, čisto iz razloga što ne znam kakav je odin i što je opticum manje više provjeren. Može bit da je odin isto opticumov

Martina1812 pet 3.8.2018 20:47

Pozdrav svima,

Ne znam vise gdje da probam pa se mozda ovdje usrecim..kupila sam jucer receiver radix delta 2300, prastar izgleda, i kada ga ukopcam, ovo je sve sto ima u meniju.

Molim vas ako itko zna kako da namjestim kanale..

 

Bit cu jako zahvalna ako dobijem ikakav odgovor..

ZdravkoZ sub 4.8.2018 17:12

Tako je satelitski receiver za prijem analognih kanala koji su ugašeni već desetak godina.Po slici vidim da imaš stariji lcd pa ti treba prijemnik da bi mogla loviti digitalne zemaljske kanale.Dakle treba ti DVB-T.

AF139 pon 6.8.2018 13:14

...i to ne dvb-t već dvb-t2 da dogodine kad se u HRV pređe na dvb-t2 nebi kupovala novi prijemnik.

 

Razmisli i o novoj TV sa dvb-t2 + hevc ( da ne koristiš više vanjski prijemnik (tuner) i dva daljinska).

Vavoom pon 10.6.2019 19:08

Izvinjujem se sad sto je kasno , ali ona po slici ima phillipspv neki proizveden 2007-2010 i sigurn ima dvb u sebi,neka postavi zemlju na njem.acku i eto dvb unutra,dzaba kupovat vanjski priemnik u sebi :) 

BoTiA čet 5.9.2019 10:40

trebat ce mi DVB-T2 prijemnik za staru plazmu ... mislio sam, kad vec dodajem prijemnik uzeti i nešto preko čega bi mogao gledati i IPTV (ili eventualno KODI ako je android based) .. da li imate kakvu preporuku ili iskustva sa takvim uređajem?

 

kod nas sam našao ovo:

https://www.zed.hr/webshop/proizvod/7038/Amiko-Prijemnik-zemaljski-Android-OS-DVB-T2-C-4K-KODI-IPTV

 

 

Na Aliexpresu ima dosta toga (search DVB-T2 + H.265 + IPTV) ali ne znam što odabrati, možda ovako nešto ili ovako?

ihush čet 5.9.2019 14:34

pa sve oko 50$/€ je ok.. + moguće još toliko troškova pdv... jamstvo možda nije važno pa tad ni kupnja u domaćim trgovinama + izbor.

npr u odnosu na prvi link, bar znaš na čemu si, iste/slične spec ali je navedeno npr dlna .. za drugi pola specifikacija nisu navedene ili položaj usb porta (nezgodno između kablova..)... svi čitaju kartice do 32gb (hc).. ne veće itd. drugi ima više portova ali i dalje neprecizne spedifikacije. Rizik, regionalne postavke (važno za traženje kanala i sl.) .. a cijena možda i viša nego kupiti s prvog linka tj ovisi kako prođe carinu sa kojeg eu skladišta i sl. .. lako ispadne +1000kn uz problem da može biti pogrešan adapter-struja eu-220-usa-110.. i jamstvo.

 

+ kad se gleda tv, pitanje koliko ima smisla platiti prijemnik .. jer su tvi već od te cijene, pa za par tisuča već može biti 50".. i ima manje-više sve što trebaš (osim dlna servera ili kodija..) isplativost i kvaliteta, rizik. To su stvari koje moraš odvagnuti na ćoravo (ne možeš provjeriti, slika i kad primiš u ruku jeftikaner kućište ili daljinski..) itd. dok u istoj trgovini možeš i 2-3x jeftinije 200-300kn.. pa je upitno gdje/što kupiti. Možda je manje bolno tu potrošiti 300kn i razočarati se nego online kad ne možeš ništa.

-npr trebaš li CI slot za kabelsku/paytv?

-ako prijemnik ima lan port spojiš ga na mrežu i tad je nevažno ima li wlan.. tj to obavlja router, ali zgodno je imati i wlan ako ne možeš žicom itd itd..

 

-sve to ovisi što misliš spojiti, gledati, npr 265 je tek u fazi uvođenja, još nije ni hd tek će krenuti pa da nam je važno 264-265.. i sl. ali svakako je logičnije uzeti s novijim, no za par godina će opet postojati neki noviji npr (sad izmišljam) 266.. dok se možda za naše tv kanale 265 neće ni koristiti itd itd.

-trebaš li npr PVR mogućnost (snimanje), kako podržava SD kartice i ostale uređaje, npr ext hdd na usb.. teoretski je to sve isto na istom softu-andoridu.. no često nemaš potpune podakte-spec. ili su pogrešni, u domaćoj trgovini možeš porvjeriti, reklamirati.. online ne baš. A realno je sve to isto (često smeće).

 

evo samo kao usporedba, ovaj za 350kn.. ima 265, lan, ima CI (ako trebaš paytv-evotv..).. i teoretski je zadovoljavajući .. a stvarnost-mogućnosti, bugovitost .. tek kad probaš znat ćeš koliko je upotrebljiv ili loš.

po scartu i ostalim stvarima se vidi da je to ipak starija serija, nije normalan andorid i nije naveden cpu-gpu.. no nije ni važno ako je dovoljno jak.

-npr za CI mora biti barem ver.1.3 za evotv.. ako je 1.0 ne radi.. a to malo koji uređaj uopće navodi, ni google ne pomaže.. itd. itd..

-da je isti iznos online, gdje bi kupio? vjerojatno u domaćoj trgovini.. ok, linkovi su izgleda za novije-modernije uređaje ali sve podatke treba uzeti kao možda točne dok je kvaliteta .. nepoznata/ista možda iz iste firme.

za hdmi se često navodi npr 1.0, 1.4, 2.0 .. potrebno za HDR-4k8k.. za hdtv je dovoljna 1.0 verzija a ni to ne mora biti navedeno pa i kad je ne mora biti točno, čak i kabel mora biti odgovarajući da bi radilo ok...

BoTiA čet 5.9.2019 14:43

a slusaj ... najbolje bi bilo uzeti novi smart TV a ovu plazmu staviti u sporednu sobu i uzeti nešto za 150 kn i gledati samo dvb-t2 preko antene... ili nekakav stick i gledati IPTV

 

meni je kombinacija zanimljiva samo u slucaju da je dovoljno dugo zadrzim kao glavni TV pa da onda imam i jedno i drugo (dvb-t2 i blagodati internet TVa)... nisam jos nista odlucio ... ali nekakav uređaj u klasi 50-60 USD mislim da bih mogao kupiti ...

 

 

 

Mandak ned 15.9.2019 17:19

Koju marku prijemnika DVB-T2 H.265/HEVC kupiti. U Splitu sam gledao ima nekoliko tih marki, uglavnom sam gledao cijene maksimalno do 400.00 kuna. Za DVB-T sam imao Infinity, a kasnije sam nabavio Synaps. Synaps mi se pokazao puno bolji. Cjenovno su bili tu negdje.

The_Fichek sub 9.11.2019 13:32

Bump, imam identicnu trojbu.

 

Za Nytrobox je jucer izasao YT video i prema tom videu nudi max. 1080i 30Hz sto je po meni precudno, s obzirom da je taj receiver tek dosao na trziste. Druga 2 su mi super jer kolko vidim jedini nude 24mj jamstva. Strong prema YT nudi 1080p 60Hz, za Thomson ne znam. Misljenja oko Strong branda su podijeljena, za Tomson ne nalazim nist pametno..

The_Fichek uto 12.11.2019 22:49
goodie kaže...

Ma ima i taj nytro 1080p @60.....neka nam kolega koji ga ima stavi sliku da nam potvrdi.

Ima da, covjek na YT videju nije skrolao do kraja. Potvrdio je i taj koji je radi video i kolega Filip koji ga je kupio. Na ovoj temi smo se raspricali o tom receiveru na zadnjih nekoliko stranica: https://www.bug.hr/forum/topic/komentari-lanaka-bughr/hrvatska-prelazi-dvb-t2-objavljujemo-sve-najva/270646.aspx?page=11&jumpto=6016784&sort=asc&view=flat

mzopg čet 14.11.2019 17:22

Uzeo danas u chipoteke Thomson THT712 za 229kn.

Nisam ga stigao baš testirati, samo sam ga na brzinu spojio i pustio da traži kanale. Sve HD je pronašao bez problema osim SP TV.

Na prvu djeluje ok, daljinac je poveći, bootanje traje dobrih 25 sek., dizajn ništa posebno više retro stil.

Ako nekoga nešto posebno zanima neka pita po pogledam.

 

Inače imam problema s antenom koja je na krovu kuće i na nju je spojeno više TV-a. Stavljeno je i pojačalo, ali vidim samo dio kanala, MUX B, dok se MUX A povremeno pojavi. Sada preko ovog prijemnika vidim da mi je signal oko 35%, pa me zanima što napraviti po tom pitanju? Čak mi je signal bolji kad ugasim pojačalo. 

 

E da, HD kanali se sada svi vide i imaju signal oko 40% i kvalitetu oko 65%.

Sama slika je dosta bolja, ali je poprilično kompresirana.

 

 

AF139 čet 14.11.2019 17:54

Ako isključite napajanje pojačala tada se slika mora pogoršati pa čak i nestati.

.... ali nikako da bi bila bolja sa pojačalom kojem isključite napajanje.

Po tome je prije moguće da je pojačalo kod grmljavinskih pražnjenja u blizini pregorilo (možda samo prvi tranzistor u njemu).

Probajte isključiti napajanje i skinuti pojačalo pa direktno spojiti na antenu ( može se ako su F konektori kablove koji su buli na pojačalu spojiti F spojnicom).

Ako slika nebude dovoljno dobra uzmite drugo pojačalo...napajanje je izgleda ispravno jer unosi razliku u slici pa može poslužiti i za novo pojačalo.

mzopg čet 14.11.2019 18:42
AF139 kaže...

Ako isključite napajanje pojačala tada se slika mora pogoršati pa čak i nestati.

.... ali nikako da bi bila bolja sa pojačalom kojem isključite napajanje.

Po tome je prije moguće da je pojačalo kod grmljavinskih pražnjenja u blizini pregorilo (možda samo prvi tranzistor u njemu).

Probajte isključiti napajanje i skinuti pojačalo pa direktno spojiti na antenu ( može se ako su F konektori kablove koji su buli na pojačalu spojiti F spojnicom).

Ako slika nebude dovoljno dobra uzmite drugo pojačalo...napajanje je izgleda ispravno jer unosi razliku u slici pa može poslužiti i za novo pojačalo.

Pojačalo je novo, staro je nedavno izgorilo prilikom grmljavine , ali i s njim je bio isti problem. Meni je isto čudno da je s uključenim pojačalom slabiji signal, ali ako se ne varam ta pojačala nisu nešto posebno pametna i sve pojačavaju, pa možda uz signal pojačavaju i potencijalne smetnje.

 

Pokušati ću sve što ste napisali, čim uhvatim malo vremena pa napišem rezultat. Sada preko ovog novog prijemnika mogu vidjeti i jačinu signala pa će i to pomoći.

 

The_Fichek čet 14.11.2019 19:34
Louis Pluto kaže...

dobro i koji je najbolji prijemnik (ne televizor)? da ima player, mkv, mp4, lijep, pregledan, brz soft... ima li što pametno za kupiti? tko je zadovoljan a tko nezadovoljan s onim što je kupio?

Procitaj malo ovu temu: https://www.bug.hr/forum/topic/komentari-lanaka-bughr/hrvatska-prelazi-dvb-t2-objavljujemo-sve-najva/270646.aspx?jumpto=6018188&sort=asc&view=flat&page=12

Za kolko para prijemnik inace? Zadnjih par stranica se na toj temi pricalo o jeftinijim prijemnicima, oko 200-injak kn.