roach uto 29.5.2018 11:30

Može li mi netko objasniti kako je ispit iz prometnih propisa 240 kuna? Gledam na internetu i nigdje ne piše taj iznos, nego 130 i nešto sitno kuna. Čak gledam i HAK stranicu gdje piše da je 118 kuna. Autoškola traži da im donesemo 240 kuna i onda nas oni prijave na ispit u HAK

NJUSKA uto 29.5.2018 12:15

Ispit iz prometnih propisa 147,30kn.
Trebao si dobit uplatnicu od autoškole, kad uplatiš mailom pošalješ školi da si uplatio. Tek onda oni prijave Haku da izlazis na ispit. Na ispit nosiš tu uplatnicu (uvjerenje da si uplatio izlazak na ispit) i knjižicu autoškole. Možeš napisati koja je to autoškola koju pohađaš.

roach uto 29.5.2018 12:28

  • Nisam dobio uplatnicu. Već moram donijeti 240 kuna u školu i oni će obaviti sve što treba za ispit. Oni su nas sve prijavili za ispit, vjerojatno onda uzimaju novce od svakoga i ostave sebi tih 100 kuna.

Yenkungu sri 7.11.2018 13:53

Pozdrav,

 

referirajući se na vijest iz studenog 2017. godine u kojoj se navodi da "autoškole mogu od 2018. samostalno određivati tržišne cijene, što bi moglo dovesti i do konačnog sniženja cijena", zanima me zna li netko je li došlo do ikakvih promjena u ovih godinu dana?

MazikeeN pon 14.1.2019 18:01

pocela polagati 2012,platila puni iznos u kešu,i nakon sto nisam mogla proci propise sam od razocaranja odustala,nije me bilo briga za tih 1000€ koje sam dala,sad bi ponovno isla,javila sam se u tu auto skolu i kaze da mogu nastaviti,iako sam ja u ugovoru procitala da se poloziti mora u roku godine dana...?? nije mi jasno..?

MGloc čet 17.1.2019 19:12

Za propise sam vjezbao na online testovima ima ih hrpa na internetu sa 38 pitanja , vrtio sam ih po cijele dane prije polaganja ispita polozio sam ih iz drugog pokusaja , knjigu sto sam dobio procitao mozda jednom.Pruzanje prve pomoci ne znam ni sam kako sam polozio jer sam knjigu samo prolistao.A voznju sam polozio iz prve iako su prvi sati voznje bili katastorfalni da sam znao proljev dobit kada bi me instruktor nazavo i rekao da idemo na voznju.Covjek mora uzet vremena i strpljenja tad ide sve.

Aportus pon 25.3.2019 10:22

Desetak metara prije kruznog ubacim u drugu, malo usporim, stisnem kvacilo i za to malo vremena pogledam jel tko usao u kruzni, ako nije, maknem nogu sa kvacila i lagano po gasu zadem u njega. Ako ima snijega, bacim u bok al ne preporucujem ti ovo zadnje

Dex.pwn pet 23.8.2019 00:32

Evo pošto sam nedavno završio polaganje B kategorije pa da napišem svježe informacije koliko polaganje zapravo košta.

 

  • Liječnički pregled: 440kn (cifra je zaokružena na prvu veću, ne sjećam se točno koliko je). Vrijedi 18 mjeseci, dakle možete više kategorija polagati s njome, samo treba napomenuti da je za te i te kategorije(recimo B i A2)
  • Test iz prometnih propisa: 147.50kn
  • Test iz prve pomoći: 118.75kn
  • Taksa: 100kn(za ovo nemam pojma, prvi put čujem)
  • Predavanja iz prve pomoći: 540kn
  • Ispit UV(vožnja): 160kn
  • Ispitni sat: 236.25kn (ili šta je već, plaćeno je autoškoli)
  • Upravna pristojba: 15kn(za vađenje dozvole)
  • Redovni postupak: 151kn (za vađenje dozvole)
  • UKUPNO: 1908.50kn

NAPOMENA: Na gore navedenu cifru ide cijena predavanja iz autoškole(cijena više nije fiksna tako da to varira od autoškole do autoškole).

 

 

Uskoro stiže i za A2.

expert man ned 1.12.2019 15:43

Kretanje pod ručnom? može li mi neko objasniti kako se kreće pod ručnom na mercedesima kojima je ručna kočnica lijevo od kvačila i pritišće se nogom ,učim malog susjeda voziti a nikad nisam pokušavao krenuti pod ručnom na takvom autu a mali mi je uspio spaliti nove pakne sad sam stavio nove a ne znam kako da mu objasnim to j*** kretanje pod ručnom?

Lady1297 ned 1.12.2019 16:25

Položila sam vozački prije 3 mjeseca. Iskreno, nemoj ga ni učiti kretati pod ručnom. U autoškoli to neće raditi (bar ja nisam smjela). Odvedi ga van naselja i neka nauči kada kvačilo "hvata", prvo na ravnome, zatim na uzbrdici. Kad to nauči puno će lakše savladati vožnju u aš.

expert man ned 1.12.2019 18:32

problem kod auta sa jakim motorom i zadnjim pogonom je to što ako zaboraviš spustiti ručnu ne možeš uopće osjetiti prilikom kretanja da je zategnuta zato ja ručnu nisam nikad ni koristio osim kad baš miram velika nizbrdica ili kad je zakačena prikolica .

Čitatelj pon 2.12.2019 11:28

Pa sta ce ti rucna na nizbrdici, ako nemas iza teret? Ok, ako je toliko jaka nizbrdica,

moze, al za vecinu je dovoljno startat vozilo i pustit da se kotrlja prema dolje (jer to je pravi smjer).

 

Sta ako stojis na semaforu na uzbrdici u koloni? I ne znas krenuti sa rucnom? I hop, auto u najboljem slucaju krepa

kod starta, a u najgorem, otkotrljas se u vozilo iza sebe.

Lady1297 pon 2.12.2019 14:40

Danas su većinom noviji auti u autoškoli sa elektronskom ručnom. Ja sam polagala na golfu 7 1.6 tdi (elektronska ručna, start-stop isključen i pomoć pri kretanju na uzbrdici isključena), ne znam kako je prije bilo ali sada se pri ispitivanju ne traži kretanje uzbrdo s ručnom kočnicom.
Što se tiče vraćanja vozila unatrag prema vozilu iza sebe, tu je instruktor da to spriječi.

Čitatelj pon 2.12.2019 16:11

Je, tu je instruktor da te sprijeci, u tih 35h voznje,

al ti ces biti odgovorna osoba za sebe, suputnike, vozilo,

te druge u prometu, i nakon tih 35h voznje, kad s tobom ne bude

instruktor, ili druga osoba koja ce imati set pedala ispred sebe.

 

Iskreno, ako ti vozilo pri stajanju uzbrdo krene unatrag, to je odmah pad.

A elektronicke asistencije mogu zakazati, kao i rucna,

makar elektronicku rucnu i dalje mozes "rucno" aktivirati,

dok za asistencije i ostale pizdarije - mozes, a ne moras, i nikad ne znas kad ce i zasto zakazati.

 

To je bitan trening, kao i bocno parkiranje, ili bilo koja druga vjezba.

Treba biti pozitivan, i nadati se da ti nikad u zivotu nece doci do toga da nekog ili sebe ozlijedis.

Ne postoji dobar vozac, samo sretan vozac. U danasnje vrijeme i hrpu idijota, najvaznije je biti sretan,

da ih sve izbjegnes.

hahhaajaads pon 2.12.2019 16:13
Lady1297 kaže...
Danas su većinom noviji auti u autoškoli sa elektronskom ručnom. Ja sam polagala na golfu 7 1.6 tdi (elektronska ručna, start-stop isključen i pomoć pri kretanju na uzbrdici isključena), ne znam kako je prije bilo ali sada se pri ispitivanju ne traži kretanje uzbrdo s ručnom kočnicom.
Što se tiče vraćanja vozila unatrag prema vozilu iza sebe, tu je instruktor da to spriječi.

 Ovisi o autoskoli, imas neke instruktore koji ti ukljuce sva pomagala (parking senzore, hill assist i sl. zato jer oni znaju da to ne ispitivaju na ispitu) pa onda poslije polozis i dodjes u auto bez hill assista i pomagala i bude problemana prvoj uzbrdici...

 Mene je intruktor osobno najvise ucio kretanje bez rucne, tj. drzat kocnicu i otpustat kvacilo te kad primi (tj. promijeni se zvuk motora) onda otpustit kocnicu i lagano gas...

 I to sam ucio u najgorim uvjetima, KBC Zagreb di je guzva i dosta veliko brdo 

Čitatelj pon 2.12.2019 16:17

Istu stvar radis i sa rucnom - samo sto, umjesto da se mucis sa pedalama, jer nemas tri noge,

dignes rucnu, otpustas kvacilo i rucnu a dodajes gas - uzbrdo nezamjenjivo (osim sa elektronickim pomagalima).

 

Ako imas automatika, pa samo dvije pedale, onda ne moras niti drzati kocnicu, jer je 5s drzi sam, prilikom svakog kretanja na uzbrdici.

No i to moze zakazati, pa eto, drugu nogu pripravnu.

Lady1297 pon 2.12.2019 16:56

Kada naučiš kretanje uzbrdo za tih 35h lako se kasnije prilagodiš na vlastiti auto kad odeš iz autoškle.
Ali da slažem se bolje je koristit ručnu kočnicu ako nisi siguran u sebe, nego napraviti problem sebi i drugima.

loky4i4 uto 3.12.2019 00:30
hahhaajaads kaže...

 Mene je intruktor osobno najvise ucio kretanje bez rucne, tj. drzat kocnicu i otpustat kvacilo te kad primi (tj. promijeni se zvuk motora) onda otpustit kocnicu i lagano gas...

 Upravo tako i uostalom to je najjednostavniji način, a auto se neće pomakniti milimetar unazad kad dobije osjećaja za kvačilo.

Čitatelj uto 3.12.2019 07:48

Nece, ali dodatno naprezete kvacilo. A kvacilo je skuplje mijenjati, nego povuci rucnu kod kretanja.

A usput, povuci rucnu nikad nije lose - usput se skine hrdja sa sajle (ako je ima), a i provjera dali rucna drzi i dali se normalno otpusta.

 

Iz osobnog iskustva, sestricna na Merivi nije nikad koristila rucnu. I kad ju je trebala, povuce, i ona zacvika. Automobil star 2 i pol godine,

nov doslovno, al kako ju nikad nije koristila, sol je ucinila svoje. A sto je najgore, TÜV na novom vozilu vrijedi 3 godine,

dakle nije radila tehnicki dve i pol godine, a rucna propala. Tako da, treba ju koristiti, osobito ako je manuala.

Automatska bi se trebala sama aktivirati kod parkiranja vozila (bar ju tad stegne, ako nista).

hahhaajaads uto 3.12.2019 10:37

I mislio sam si ovo sto se tice naprezanja kvacila, ali sad mi to nije niti potrebno pa sve 5... Auto ima dodatno isprogramiran hill assist tak da on drzi kad pustim kocnicu cca ~5sec (ili manje), sa prijasnjim koji to nije imao kretao sam normalno kao da nije brdo