Flameseeker sub 12.10.2019 21:27

Bok ekipa

 

Htio bi si u dnevnu ubacit neki tip ozvučenja koji bi povezao sa TVom za gledanje filmova te bi isto koristio i za glazbu koju bi puštao preko nekog vanjskog izvora (usb, prijenosni HDD ili neka druga mogućnost). Ovi današnji TVi i nemaju baš neku kvalitetu zvuka pa bi to htio popravit sa nekim dodatnim uređajem ili setom uređaja.

Pošto nisam neki audiofil i nemam nekog znanja u ovom području zanima me što vi preporučujete za početak da se uzme, znači neki best buy za početak.

Bio sam gledao neke soundbarove te neke kombinacije pojačala i zvučnika. Što uzet, koliko love izdvojit da bi se dobila neka kvaliteta, a da ne plaćam cifre od kojih boli glava?

Na neko 5.1 kućno kino nebi išao, nego ne neki jednostavniji raspored ozvučenja.

 

Svaki savjet dobro došao.

sseennoonn sub 12.10.2019 21:39

Soundbar i  gotovo... A sad koji ovisi o tvom buđetu..Ako zelis bolji sub  i opcenito jaci soundbar to ti je od 2k na dalje.  Samo pazi ima kvalitetnijih soudbarova koji kostaju i po 2500+ a dolaze bez suba .. znam da ima jedan JBLov soundbar koji udara posteno  ali mislim da je 3000+. A to je ukratko najjednostavniji po pitanju prostora  i jednostavnosti

djigibao sri 6.11.2019 13:30

Moja preporuka ti je da radije ides na stereo sistem (2 zvucnika + pojacala)...ako nisi vec kupio nesto...

 

Evo ovako nesto npr. (cca 4800kn)

YAMAHA R-N303D  (Mrežni audio player)

ACOUSTIC ENERGY AE10 (zvucnici, ima i u drugim bojama malo skuplje)

 

...mozda ce ti se ciniti skupo ali ces dobiti puno bolji zvuk i puno vise opcija slusanja i spajanja komponenti (ovo gore je samo primjer, naravno da ima i drugih kombinacija)

ed_hunter uto 12.11.2019 23:46

Poštovanje gospodo,

 

u potrazi sam za AV solucijom za spavaću sobu. S obzirom da sam prilično nov u ovom polju, svaka preporuka i savjet su dobrodošli.

U dosadašnjem istraživanju sam došao do zaključka da će mi biti dovoljan neki 2.1 sustav zvučnika uparen sa AV receiverom. Budžet mi je nekih 4-5000 kn.

Na receiver planiram spojiti HTPC, 4K tv, satelitski receiver te uskoro planiram nabaviti i neki novi gramofon. 

 

Nove Boje Zvuka primjerice imaju u ponudi Yamaha AV receiver i samostojeće zvučnike (bez subwoofera) u setu za oko 4 milje, koliko mi je bitan sub ukoliko imam par samostojećih zvučnika? Ili je možda bolje uzeti dva manja zvučnika koji bi stajali kraj televizora i odvojeni subwoofer koji bi se smjestio negdje na podu?

 

Unaprijed hvala na informacijama