gkelekov sri 17.4.2019 11:16
XXX-Man kaže...

 Ako su akumulator, alternator i kablovi ispravni, kondenzator je tu sasvim bespotrebna stavka i može napraviti više štete nego koristi.

S obzirom da sigurno neće stavljati 2kW RMS-a nema ni najmanje potrebe vuči minus direktno sa akumulatora, šasija je savim dovoljna.

 

Za nešto ozbiljnije da, najbolje i plus i minus direktno. Ali i dalje stoji da ako je sve dobro odrađeno i dimenzionirano, kondenzator nema što raditi u toj priči.

Auto ko takav, nakrcan raznoraznim trošilima, kontinuirano ima peakove i padove struje, i ti mu daješ još jedno trošilo koje mu (ako je npr namjenjeno za neki woofer) može napraviti i još veće peakove i padove napona.(zato i baterije na autima odlaze nakon 2-4 godine max). To baterija i alternator ne mogu samostalno ispeglati.

Kako onda kondenzator nema smisla da pegla struju? Koju štetu može, ne preveliki, kondezator napravit?


S njime i kablom koji UVIJEK mora ići i do minusa na bateriji (extremana je razlika u otporu struje kroz karoseriju prepunu slitina, i čistog bakrenog kabla),  "odvajaš" grid za pojačalo od ostatka auta. Samo tako osiguravaš normalan i dugotrajan rad pojačala, ali i ostalih trošila u autu. Sve ostalo je samo škrtost, kao kod autoindustrije, gdje je problem da se povuku jedan minus kabao kroz kabinu i na pravilan način spoji komponente. 

Nije uvijek onako kako svi rade najbolje, posebice kada svi gledaju kako što više zaradit a što manje platit.

boysaki2772 čet 18.4.2019 19:05

bog ekipa,evo sam spojia pojačalo,radi ka švicarski sat,sada oni Pioneerovi zvučnici zada su pre-slabi,bass se lipo čuje.je da sam se izjeba ka nikad,ali vridilo je,sada još samo jači zvučnici zada i ja sam happy :) ,a što se tiče snage auna zvučnika,neka ima samo 1/3 snage od onoga šta piše,ja prezadovoljan ;) ma i 1/4 je dovoljna,see ya :)

boysaki2772 sub 20.4.2019 11:40

bog ekipa,ima pitanje,spojio sam na pojačalo Pioneer GM-A3702 sa Pioneerovog kazića deh-1900UBA RCA kabel i kablove za zadnje zvučnike,e tu je pitanje,zašto kada isključim kablove za zadnje zvučnike ( spojeno sa kazića u pojačalo ) i ostane samo na RCA kablovima,zašto se zadnji zvučnici stišaju i bass postane više bassiran nego kada je spojeno sa dodatnim kabelima?????,jesu li RCA kabeli dovoljni ili treba biti još sojeno i sa dodatnim kabelima iz kazića na pojačalo ( taj conector se dobije sa pojačalom ),hvala na odgovorima.