Galaxy Note 10 mogao bi dobiti znatniju promjenu dizajna

Prema aktualnim glasinama Galaxy Note10 donijet će oveće promjene u dizajnu u odnosu na Note9

Stjepan Bilić četvrtak, 23. svibnja 2019. u 06:00

Kako je ovogodišnja Galaxy S linija odavno predstavljena, sva pozornost medija je pala na iduću generaciju serije Note. Prema aktualnim glasinama ove godine bi trebala stići dva modela, manji i veći koji bi se isto tako trebali znatnije razlikovati u dizajnu od aktualnog Notea9.

O većim zaslonima se već odavno piše, kao i o podršci za 5G mreže, a sada je leaker Ice universe doznao i kako bi Note10 trebao donijeti i znatnije promjene po pitanju dizajna. I dok su Note 8 i Note9 međusobno nalikovali kako jaje jajetu, to s Noteom10 ne bi trebao biti slučaj.

Izvor navodi kako će ovog puta kamere umjesto vodoravno biti postavljene okomito. Također, selfie kamera koja se dosad nalazila iznad zaslona, na Noteu10 bit će unutar zaslona, što će omogućiti Samsungu rastezanje zaslona u svim smjerovima, od ruba do ruba. Selfie kamera će za razliku od kamere na Galaxy S seriji biti postavljena centralno, a ne rubno.

Što se samih kamera tiče, iste bi trebale biti identične onima na ovogodišnjim Galaxy S modelima, dakle u igri su kamere od 12 MP (široka), 12 MP (telefoto), 16 MP(ultra široka) i 10 MP (selfie).

Izvor navodi kako će Samsung ove godine predstaviti dva modela, takozvani standardni Note10 te nabrijaniji Note10 Pro. Ova dva modela trebala bi imati i zaslone različitih dijagonala, ali istih omjera stranica – 19:9. Za pohranu podataka trebala bi se koristi UFS 3.0 memorija.

Naravno, sve ovo su glasine koje se na kraju ne moraju pokazati točnima. Nova Galaxy Note10 serija očekuje se tijekom kolovoza 2019., do tada sve navedeno uzmite s malom zadrškom.